Nieuws

Van Wonderen refereert aan Arsenal-docu: 'Soms moet je door de zure appel heen'

Van Wonderen refereert aan Arsenal-docu: 'Soms moet je door de zure appel heen'

30-03-2023 19:53

Kees van Wonderen ziet veel parallellen tussen de huidige fase bij sc Heerenveen en zijn eerste jaar bij Go Ahead Eagles. De 54-jarige oefenmeester vindt dat de mensen geduldig moeten blijven en verwijst naar Mikel Arteta, die het in zijn eerste jaar bij Arsenal ook lastig had.

Van Wonderen is bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van sc Heerenveen. Het gaat nog niet van een leijen dakje en dat zorgt soms voor kritiek. Dit ervaarde de oefenmeester van Heerenveen ook in Deventer. "Sommige mensen vonden het uiteindelijk te lang duren, er ontstond rondom de club wat gemor, geproest en gehoest. Logisch, maar dan is het zaak om als club koersvast te blijven", zegt Van Wonderen in gesprek met Voetbal International.

"Dat gebeurde daar en zie ik hier ook. Dat is in de voetballerij natuurlijk geen vaststaand gegeven, want er zijn clubs die van crisis naar crisis leven", vervolgt de 54-jarige oefenmeester. "Clubs die groeien zijn juist clubs met een stabiele leiding, die een koers uitstippelen en daar ook tijdens mindere tijden aan vasthouden."

Van Wonderen heeft onlangs een documentaire over Mikel Arteta gekeken. "Tijdens zijn eerste seizoen bij Arsenal klopte er zogenaamd niets van. Hij was te jong, dacht te aanvallend, het was zogenaamd allemaal verkeerd. Maar de club bleef rustig en kijk nu waar ze staan: boven aan de Premier League", zegt de oefenmeester. "Analyseren, rust houden en koersvast blijven. Dat zijn in mijn ogen de voorwaarden voor groei. Soms moet je gewoon even door de zure appel heen."