Nieuws

'Ajax haalt bezem door de technische kast na ontbinding met Hamstra'

'Ajax haalt bezem door de technische kast na ontbinding met Hamstra'

21-03-2023 15:50
2

Bij Ajax gaat de bezem flink door de kast bij de technische afdeling. Waar Gerry Hamstra bezig is met zijn contractontbinding bij de Amsterdammers, is het vertrouwen in Klaas-Jan Huntelaar wél groot. 

De Telegraaf schrijft dat alle scouts voor nu verantwoording afleggen aan Huntelaar. Julian Ward moet deze week worden gepresenteerd als nieuw hoofd van het technische beleid. Hoofdscout Henk Veldmate doet een stap terug en gaat net als Hans van der Zee en Michel Doesburg aan de slag als gewone scout. 

Het wanbeleid bij Ajax wordt echter ook Huntelaar en algemeen directeur Edwin van der Sar kwalijk genomen. Na het vertrek van Erik ten Hag weigerde de oud-doelman Peter Bosz te polsen, die in de voorgaande jaren aantrekkelijk voetbal liet zien bij Ajax. Onder meer de finale van de Europa League werd bereikt, maar na onenigheid tussen Bosz, Van der Sar en Dennis Bergkamp vertrok de trainer.

Met de komst van Ward hoopt Ajax de zaken weer op orde te krijgen op de transfermarkt. De Amsterdamse club verdiende een vermogen met het vertrek van Antony en Lisandro Martínez, maar wist daar niet veel tegenover te stellen op het gebied van inkomende transfers. Lorenzo Lucca, Jorge Sanchez, Calvin Bassey en Ahmetcan Kaplan floreren nog niet bij Amsterdam en ook Steven Bergwijn, Owen Wijndal en Brian Brobbey stellen tot dusver voor hun prijskaartje teleur.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!