Nieuws

Positieve update over gezondheid Nouri: 'Immens verschil met het begin'

Positieve update over gezondheid Nouri: 'Immens verschil met het begin'

06-03-2023 11:16

Het gaat naar omstandigheden beter met de gezondheid van Abdelhak Nouri. Dat meldt zijn broer Abderrahim Nouri in een interview met Ajax Life.

In 2017 werd Abdelhak Nouri getroffen door een hartstilstand tijdens het zomerse trainingskamp van Ajax. De reanimatie kwam te laat op gang - daarvoor erkenden de Amsterdammers al eerder volledige aansprakelijkheid - waardoor de middenvelder ernstige en blijvende hersenschade opliep en zijn carrière ten einde kwam.

Na eerdere revalidatietrajecten in het ziekenhuis en een verpleeghuis, is Nouri inmiddels thuis. "Hij is stabieler, rustiger", zegt zijn broer in het magazine. "Eerst hield hij zijn voedsel niet binnen, maar sinds hij min of meer thuis is, is dat geen probleem meer. Hij is aardig op gewicht, meer helder en krijgt meer mee."

"Naarmate het steeds beter met hem ging, herkenden we bepaalde dingen", vervolgt Abderrahim. Praten lukt Nouri nog niet, maar door met zijn wenkbrauwen te bewegen, kan hij communiceren. "Het doet ons als familie natuurlijk veel pijn, omdat hij vastzit in een situatie. Maar Abdelhak laat door een klein luikje nu wel iets van zich horen. Het doet ons goed dat hij ons hoort en begrijpt. En andersom. We horen hem, begrijpen hem en zijn bij hem. Hij hoeft zich geen zorgen te maken."

Volgens Abderrahim zien ook mensen die Nouri bezoek een 'immens verschil' tussen de situatie aan het begin en nu. "Mensen die hem bijvoorbeeld in het begin in het ziekenhuis bezochten en dat nu weer doen, schrikken. In positieve zin. Hij heeft weer wat huidskleur, is alert, lacht als we grappen maken of wordt emotioneel als we herinneringen ophalen. Ja, dat is echt een immens verschil met het begin."