Feyenoord bereikt halve finale KNVB Beker na moeizame avond in Friesland

01-03-2023 21:52 Laatste update: 21:52
1

Feyenoord heeft woensdagavond de halve finale van de KNVB Beker bereikt ten koste van sc Heerenveen. De Rotterdammers wonnen op bezoek bij de Friezen moeizaam met 0-1. Santiago Gimenez tekende voor de enige treffer van de wedstrijd.

Feyenoord, aantredend in dezelfde opstelling als tegen Fortuna Sittard (2-4 zege), kende een moeizame eerste helft in het Abe Lenstra Stadion. De ploeg van Kees van Wonderen zette de koploper van de Eredivisie hoog op het veld onder druk en daar hadden de Rotterdammers het erg lastig mee.

Slordig balverlies van Feyenoord leidde dan ook tot verschillende kansen voor de thuisploeg. De grootste kans van de eerste helft kwam van de voet van Sydney van Hooijdonk. De jonge spits dook na een goede loopactie op voor de goal van Timon Wellenreuther, maar hij schoot de bal ietwat wild in het zijnet. Beide ploegen zochten de kleedkamer op met een 0-0 ruststand.

Feyenoord begon een stuk beter aan het tweede bedrijf. Kort na rust kreeg de ploeg van Arne Slot een uitstekende mogelijkheid om de score te openen in Friesland. Gimenez knikte een puntgave voorzet van Oussama Idrissi echter over het Heerenveen-doel. Na dit moment ontstonden er nog wat kansjes over en weer, maar doelpunten bleven uit.

Met nog een kwart wedstrijd op de klok besloot Slot in te grijpen. De Feyenoord-trainer bracht Danilo en Neraysho Kasanwirjo binnen de lijnen voor de teleurstellende Javairô Dilrosun en Marcus Pedersen. De verse krachten zorgden niet direct voor nieuw elan in de ploeg, de Feyenoorders bleven het lastig houden.

Feyenoord slaagde er toch in om de score te openen ruim tien minuten voor het einde. De Rotterdammers hadden aan één goed moment genoeg en combineerde dwars door de defensie van Heerenveen heen. Gimenez was op aangeven van invaller Danilo het eindstation van een vlotlopende aanval: 0-1.

Heerenveen probeerde het wel, maar werd ook in de drie extra minuten tijd nooit gevaarlijk voor het Feyenoord-doel. De Rotterdammers kunnen rustig achterover leunen en afwachten wie de tegenstander wordt in de halve finale. Naast Spakenburg zijn ADO Den Haag, PSV, Ajax en De Graafschap de overige kanshebbers.