Nieuws

Rashford steekt de loftrompet voor Van Gaal: 'Zijn woorden betekenden veel'

Rashford steekt de loftrompet voor Van Gaal: 'Zijn woorden betekenden veel'

28-02-2023 15:32

Marcus Rashford floreert onder Erik ten Hag, maar heeft nog altijd mooie woorden over voor zijn vorige Nederlandse trainer, Louis van Gaal. De Engelse spits heeft veel gehad aan de woorden en de lessen van de inmiddels 71-jarige oefenmeester.

Rashford spreekt in The Mirror over zijn goede relatie met de vorige Nederlandse trainer van United. Van Gaal was van de regeltjes en dat liet hij Rashford dan ook weten. "Ik mocht alleen de training afmaken als mijn schoolwerk af was. Ik kreeg er vaak boetes voor, maar ik kon er niks aan doen", meent de spits. "Van Gaal was een topmanager. Zijn woorden deden veel meer voor mij dan de mening van de pers."

"Het was top. In die tijd kreeg ik veel lof en aandacht. Toch kan ik zeggen dat het belangrijkste voor mij de woorden waren", besluit Rashford. Van Gaal stond tussen 2014 en 2016 ruim 100 wedstrijden aan het roer bij United. De Nederlandse manager werd veelal bespot door de Engelse pers, maar opvolgers Ole Gunnar Solskjaer en Ralf Rangnick konden geen betere indruk maken. Onder leiding van Ten Hag gaat het United tot dusver voor de wind met een derde plek in de Premier League en een League Cup.