Nieuws

Aké oogst lof bij City: 'Belangrijk in kleedkamer, of hij nou wel of niet speelt'

Aké oogst lof bij City: 'Belangrijk in kleedkamer, of hij nou wel of niet speelt'

27-02-2023 16:35
1

Zoals zo vaak is Pep Guardiola zeer te spreken over Nathan Aké. De belangrijke kracht van Manchester City speelde afgelopen weekend op vertrouwde bodem tegen AFC Bournemouth, de club waar hij tussen 2016 en 2020 onder contract stond.

Een lastige avond kende Manchester City niet in Zuid-Engeland. The Citizens wonnen met 1-4, na een ruststand van 0-3. De comfortabele tussenstand gaf Guardiola reden om Aké vlak voor tijd te wisselen. De Nederlander verliet het veld van zijn voormalig thuisbasis onder luid applaus. "Dat zegt genoeg. Het zegt hoe groot zijn impact hier was. Wij zijn erg blij dat hij bij ons is, als voetballer en als persoon", aldus de Spaanse oefenmeester op de persconferentie.

Guardiola vervolgde zijn lofzang voor Aké, een speler die hij zowel als mens en voetballer hoog heeft zitten. "Wat een speler heeft Txiki Begiristain (sportief directeur City, red.) gehaald...", aldus de Spanjaard, die de verdediger zowel binnen als buiten het veld roemt. "Wat een belangrijke speler is hij in de kleedkamer, of hij nou wel of niet speelt", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!