Nieuws

De Ligt maakt indruk bij Bayern München: 'Matthijs is een muur, een machine'

De Ligt maakt indruk bij Bayern München: 'Matthijs is een muur, een machine'

14-02-2023 10:52

Matthijs de Ligt maakt sinds zijn komst indruk bij Bayern München. Collega Dayot Upamecano bestempeld de verdediger als 'een muur'.

Upamecano staat de laatste weken steevast met De Ligt aan zijn zijde in het centrum van de verdediging bij Bayern München. Dat bevalt de Franse WK-finalist wel. "Matthijs is een muur, een echte machine. Hij maakt elke week meer indruk op me. Onze communicatie is goed, we praten veel. Zijn Duits is bijna perfect, dat van mij wordt steeds beter. Het werkt heel goed op het veld", aldus Upamecano tegenover SportBild

Bayern staat dinsdagavond tegenover Paris Saint-Germain in de Champions League. Ook tegen Kylian Mbappé, Neymar en Lionel Messi en co. moeten Upamecano en De Ligt de boel dichthouden achterin bij Der Rekordmeister. "Je moet elke wedstrijd winnen met Bayern, ook tegen PSG", aldus de stopper. "Het afgelopen seizoen was moeilijk na het verlies van Villarreal in de kwartfinales, ook voor mij persoonlijk. We werden kampioen, het seizoen was oké maar niet geweldig. Nu willen we langer in de Champions League blijven."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!