Nieuws

AZ verzuimt doelstelling te behalen in KNVB beker: 'Dat hadden we ons voorgenomen'

AZ verzuimt doelstelling te behalen in KNVB beker: 'Dat hadden we ons voorgenomen'

08-02-2023 07:16
1

AZ Alkmaar werd dinsdagavond uitgeschakeld in de KNVB beker door FC Utrecht (1-2). Trainer Pascal Jansen spreekt van een ‘klap’ en onthuld dat de doelstelling van AZ niet behaald is.

"Een klap? Ja, uiteraard", aldus Jansen tegenover ESPN. "Wij hadden ons voorgenomen om minimaal de halve finale te halen. Dan weet je dat je in Utrecht een taaie tegenstander treft. Zeker met die wedstrijd van anderhalve week terug in het achterhoofd. Ik vond ons beter voor de dag komen, maar nu is het do or die. Als je deze verliest, lig je uit het toernooi. Dat komt natuurlijk hard aan."

Vlak voor de reguliere speeltijd voorbij was, dwong AZ een verlenging af via Jesper Karlsson. De Zweed miste een penalty, maar schoot een paar seconden later wel raak. "Ik schrok even van de pingel zoals Jesper hem nam, want hij schiet hem altijd feilloos binnen. Een cadeautje? Ik denk dat je ook ziet dat de verdediger van Utrecht niet voor de bal gaat. Misschien dat de verdediger in dezen toch iets voorzichtiger moet zijn. Maar goed, zo zitten er wel meer momenten in deze wedstrijden die door de VAR (die ontbrak, red.) misschien anders beoordeeld zouden worden."

AZ krijgt vrijdag de kans om zich te revancheren. De Alkmaarders nemen het dan in eigen huis op tegen Excelsior.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!