Nieuws

De Boer stond open voor Ajax-klus: 'Ze weten dat ik er sta als ze me nodig hebben'

De Boer stond open voor Ajax-klus: 'Ze weten dat ik er sta als ze me nodig hebben'

04-02-2023 13:37

Frank de Boer heeft de deur voor een toekomstige rol bij Ajax open gezet. De voormalig trainer van de Amsterdammers wil zijn club een helpende hand bieden wanneer dat nodig is.

Afgelopen week werd bekend dat Johnny Heitinga het seizoen af gaat maken als hoofdtrainer van Ajax, maar ook de naam van De Boer zong rond in de Johan Cruijff Arena. "Ik heb Edwin (Van der Sar, red.) wel gesproken", begint de ex-bondscoach bij Viaplay. Dat gesprek heeft niet concreet iets opgeleverd, maar in de toekomst zou er wel iets kunnen ontstaan. "Ze weten dat ik er sta als ze me nodig hebben", klinkt het.

De Boer herkent zichzelf in de situatie waar Heitinga nu in stapt. Twaalf jaar geleden begon hij zelf aan zijn klus als hoofdtrainer in Amsterdam, als opvolger van Martin Jol. "Ik kan wel begrijpen dat ze voor John gaan. Het is eigenlijk een beetje dezelfde situatie als waar ik destijds in stapte", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!