Nieuws

Nigeria maakt Afrika Cup-selectie bekend: geen Dessers, wel plek voor Okoye

Nigeria maakt Afrika Cup-selectie bekend: geen Dessers, wel plek voor Okoye

25-12-2021 18:50

Cyriel Dessers reist niet met Nigeria mee om te gaan strijden voor de Afrika Cup. De Feyenoord-aanvaller is niet opgenomen in de definitieve selectie van het land. Victor Osimhen zit er - ietwat onverwacht - wel bij. Dat geldt ook voor Sparta Rotterdam-keeper Maduka Okoye.

De Afrika Cup begint op 9 januari. Lang leek het erop dat Osimhen het niet zou gaan halen, na zijn botsing met Internazionale-verdediger Milan Skriniar eind november. De Napoli-spits liet meerdere breuken in zijn jukbeen en oogkas op en moest onder het mes. Het herstel verliep echter voorspoedig, waardoor hij beschikbaar is tijdens de eindronde. 

Mede daarom is er geen plek voor Feyenoord-aanvaller Cyriel Dessers, die dus in Rotterdam blijft in januari. Okoye is wél opgeroepen, net als voormalig VVV-Venlo-aanvaller Ahmed Musa. Nigeria gaat in de groepsfase spelen tegen Egypte, Sudan en Guinnee-Bissau.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!