Nieuws

Szymanski perfecte vervanger van Til: 'Qua werkethiek op hetzelfde niveau'

Szymanski perfecte vervanger van Til: 'Qua werkethiek op hetzelfde niveau'

28-01-2023 09:34
1

Sebastian Szymanski is momenteel een van de steunpilaren op het middenveld bij Feyenoord. Ondanks dat de Pools international af en toe wat wisselvallig presteert, prijst trainer Arne Slot hem om zijn unieke kwaliteiten. Slot stelt in Szymanski een uitstekende vervanger hebben gevonden voor Guus Til, die in de zomer van 2022 naar PSV vertrok.

"Szymanski presteert schommelend. De ene keer beter dan de andere. Maar hij maakt zijn doelpunten. Hij zit qua werkethiek op hetzelfde niveau als Guus Til en misschien zelfs wel daarboven", aldus Slot, opgetekend door 1908.nl. "Maar soms denk je ook: als dat laatste balletje nou beter zou kunnen. Ook in de kleine ruimtes kan hij nog wel verbeteren."

De Pool wordt momenteel door Feyenoord gehuurd van Dinamo Moskou, met een optie tot koop van om en nabij de tien miljoen euro. Een unieke buitenkans, zo weet ook Slot. "Vind maar een speler met zoveel fijngevoeligheid in de eindfase die ook nog eens zo hard werkt. Dat is gewoon hartstikke lastig." Szymanski was tot nu toe in 23 officiële wedstrijden goed voor zeven doelpunten en vier assists.

Feyenoord gaat aanstaande zondag om 12.15 uur op bezoek bij FC Twente. De Rotterdammers zijn de trotse koploper van de Eredivisie. FC Twente staat vooralsnog op de vierde plaats. Het onderlinge gat tussen beide ploegen is zes punten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!