Nieuws

'De verontwaardiging dat United bij Weghorst is uitgekomen, slaat nergens op'

'De verontwaardiging dat United bij Weghorst is uitgekomen, slaat nergens op'

13-01-2023 21:24 Laatste update: 21:30

Wim Kieft vindt de ophef rondom de naderende transfer van Wout Weghorst naar Manchester United onterecht. De 30-jarige spits lijkt de vervanger te worden van Cristiano Ronaldo, die vlak voor het WK vertrok bij The Mancunians.

United wil op korte termijn een spits toevoegen aan de selectie, nadat Ronaldo vertrok uit Manchester. Mede door de financiële middelen van de club, lijkt de keus te zijn gevallen op Weghorst. Dat de Nederlander de vervanger is van Ronaldo, vindt Kieft niet heel gek. 'Ronaldo is de speler geweest die in het tijdperk van Lionel Messi vijf keer beter is geweest, vijf keer is gekozen tot Wereldvoetballer van het Jaar boven Messi', begint de oud-voetballer in zijn column voor De Telegraaf.

'De eerzucht die Ronaldo op dat niveau heeft gebracht, zit hem nu in de weg. Hij kon geen stapje terug doen, niet bij United en niet bij Portugal. Als een ongeleid projectiel bewoog hij zich het laatste half jaar en daarmee zorgde hij voor overlast bij United en Portugal', vervolgt Kieft. 'Zoals het nu gaat aflopen, bewijst Ronaldo dat hij onderweg in de war is geraakt van zijn eigen grootheid. Ronaldo mist de zelfreflectie of iemand om hem heen die hem ervan had kunnen overtuigen dat hij zijn afscheid van het grote wereldtoneel anders had moeten regisseren.'

Die zelfreflectie is bij Weghorst geen probleem, stelt de analist. 'Dat is bij Weghorst zeker niet het geval. Hij leeft zijn droom. De verontwaardiging dat Manchester United bij hem is uitgekomen, slaat nergens op. Ten Hag ziet hem als nuttige aanvulling van de selectie. Weghorst kost weinig en hij heeft twee doelpunten gemaakt in de kwartfinale van het WK tegen de latere wereldkampioen Argentinië. Dat zijn geen koekenbakkers en dat is Weghorst daarom ook niet', besluit Kieft.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!