Transfernieuws

Kökcü genoemd als opvolger van Fernández bij Benfica: 'Heeft alles om te slagen'

Kökcü genoemd als opvolger van Fernández bij Benfica: 'Heeft alles om te slagen'

03-01-2023 17:06
3

Dat Orkün Kökçü wordt gevolgd door SL Benfica is volgens João Texeira niet gek. De voormalig middenvelder van Feyenoord ziet gelijkenissen met Enzo Fernández, waarvan de kans groot is dat die gaat vertrekken bij de Portugese topclub.

Afgelopen week meldde het doorgaans betrouwbare 1908.nl dat Benfica de verrichtingen van Kökcü op de voet volgt. Dat komt volgens het medium niet uit de lucht vallen, aangezien er volgens het statistiekenaccount Squawka veel dezelfde statistieken worden gedeeld met Ferández, die volgens Italiaanse media zeer dicht bij een transfer naar Chelsea is.

Teixeira – de Portugees die samenspeelde met Kökcü en nu in de Portugese competitie actief is – snapt de vergelijking tussen de twee spelers wel. "Ze zijn zeker vergelijkbaar. Ze hebben allebei techniek met de bal, om de bal eruit te krijgen. Misschien is Enzo net wat defensiever dan Orkun. Het niveauverschil tussen de Eredivisie en de Portugese competitie is niet enorm. Mede daarom heeft hij heeft alles om te slagen in Portugal", klinkt het in gesprek met het Portugese medium rr.sapo.

Of Benfica daadwerkelijk bij de middenvelder van Feyenoord uit gaat komen, zou niet raar zijn. Afgelopen zomer werd Fredrik Aursnes al overgenomen, die zich zonder enige moeite aan heeft gepast aan het niveau van de club. Een andere naam die volgens Zuid-Amerikaanse media wordt genoemd is Carlos Alcarez, een Argentijn die in het bezit is van Racing Club.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!