Nieuws

'Blind ging vol chagrijn tekeer: niet alleen op het veld, ook in de kleedkamer'

'Blind ging vol chagrijn tekeer: niet alleen op het veld, ook in de kleedkamer'

3 januari - 09:38 Laatste update: 09:38
8

Alfred Schreuder is niet alleen verantwoordelijk voor het vertrek van Daley Blind, vertelt Freek Jansen. Volgens de clubwatcher van Ajax was Blind nog 'té hongerig' om genoegen te nemen met een plek op de bank, waarna hij 'vol chagrijn tekeerging'.

"Andere verantwoordelijke mensen hadden ook zoiets van toen het WK begon: voordat de boel bij elkaar gaat komen, moet er wel duidelijk zijn wat er met Daley Blind gaat gebeuren.", vertelt Jansen bij Voetbalpraat. Naar verluidt wilden de beleidsbepalers bij Ajax voorkomen dat Blind een grote last zou gaan worden voor Schreuder en de rest van de spelersgroep.

"Of Blind een stoorzender was in de Ajax-selectie? Stoorzender is een te groot woord voor Blind, maar ze hebben wel gemerkt dat hij vol chagrijn tekeerging vanaf het moment dat hij wissel kwam te staan. Niet alleen op het veld, maar ook in de kleedkamer", beweert Jansen.

De clubwatcher van Ajax maakt een vergelijking met Davy Klaassen, die ook geen vaste basisspeler is in Amsterdam. "De houding van Blind en Klaassen is een wereld van verschil. Dat heeft absoluut invloed gehad op de houding van Ajax."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!