Nieuws

Guardiola uit onvrede: 'Op dit moment hebben we maar vier, vijf spelers'

Guardiola uit onvrede: 'Op dit moment hebben we maar vier, vijf spelers'

17-12-2022 19:40 Laatste update: 19:43

Pep Guardiola is niet blij met de 'hoge heren van het voetbal'. Manchester City speelt komende donderdag een League Cup-wedstrijd tegen Liverpool, maar de Spaanse coach beschikt over weinig spelers vanwege het WK-voetbal in Qatar. 

"Op dit moment hebben we maar vier, vijf spelers. We zullen moeten afwachten om te zien wie er terugkomen", zegt Guardiola na de 2-0 overwinning op Girona op de clubsite. "We hebben eigenlijk geen spelers omdat de hoge heren van het voetbal dit schema hebben bedacht en wij deze wedstrijd tegen Liverpool zullen spelen."

Zestien spelers van Manchester City waren dit WK te bewonderen. Enkel Ilkay Gündogan en Kevin De Bruyne hebben zich alweer gemeld bij hun werkgever. "Enkele spelers zijn op de weg terug en zullen de komende dagen stap voor stap aansluiten. Nathan Aké, Aymeric Laporte en Rodri komen snel, daarna volgen de spelers van Engeland en Portugal."

Alleen Julián Álvarez maakt zondag nog kans op de wereldtitel. "We zijn allemaal zo blij voor hem. Hij gaat de finale spelen, daarna een paar dagen rust nemen en vervolgens bij ons terugkomen", besluit Guardiola.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!