Nieuws

Kieft: 'Onvoorstelbaar dat Van Gaal in zijn domme eerlijkheid Messi op scherp zet'

Kieft: 'Onvoorstelbaar dat Van Gaal in zijn domme eerlijkheid Messi op scherp zet'

11-12-2022 22:21
1

Wim Kieft vindt dat Louis van Gaal niet slim heeft gehandeld in aanloop naar de wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Argentinië. De bondscoach zette met zijn uitspraken de boel onnodig op scherp, stelt de analist.

Lionel Messi liep na de kwartfinale richting Van Gaal toe en liet duidelijk zijn ongenoegen blijken. 'Van Gaal zegt altijd alles met een reden te doen. Dan is het moeilijk voorstelbaar dat hij in z’n domme eerlijkheid Messi en heel Argentinië op zo’n manier op scherp zet tijdens de persconferentie in aanloop naar Nederland-Argentinië in de kwartfinale', vertelt Kieft in zijn column voor De Telegraaf.

'Over iemand als Messi zeg je lovende dingen. Dat hij de beste en belangrijkste speler bij Argentinië is en dat de spelers van Oranje hem goed in de gaten moeten houden, omdat hij nog steeds het verschil kan maken', vervolgt de voormalig international van Oranje. 'Als je je niet slim gedraagt en zegt dat de Argentijnen met tien man spelen als ze de bal niet hebben, dan vraag je om narigheid en zet je Messi onnodig op scherp.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!