Nieuws

Spaanse en Argentijnse pers vernietigend over Lahoz: 'Het was vreemd'

Spaanse en Argentijnse pers vernietigend over Lahoz: 'Het was vreemd'

10-12-2022 10:44 Laatste update: 10:48
1

De Spaanse en Argentijnse pers zijn kritisch over het optreden van Antonio Mateu Lahoz tijdens de kwartfinale tussen Nederland en Argentinië. De leidsman wordt meerdere zaken verweten.

Mundo Deportivo omschrijft de clash tussen Oranje en de Zuid-Amerikanen als 'een intense en ruige wedstrijd' en zag de arbiter van dienst 'meer rennen dan gebruikelijk'. Wat Lahoz goed deed volgens het dagblad is dat hij kort op 'gesimuleerde valpartijen' zat en meerdere malen op de juiste wijze de voordeelregel toepaste.

Toch heeft Mundo Deportivo ook de nodige kritische noten in huis voor de scheidsrechter. De krant vindt het onbegrijpelijk dat Lionel Messi in de 54ste minuut wegkwam met een handsbal op overduidelijke wijze. De Argentijnse krant Olé plaatst vraagtekens bij de toegekende extra speeltijd (tien minuten) in de tweede helft. 'Het klinkt niet vreemd, maar dat was het wel. Want afgezien van het tumult waren er geen grote onderbrekingen geweest.'

De Argentijnse tak van ESPN omschrijft de arbitrage als 'controversieel' en ook diverse prominenten lieten van zich horen. Zo Twitterde Sergio Agüero: 'Deze scheidsrechter trekt graag de aandacht, mijn God...' Na afloop van het duel deed Lionel Messi ook al zijn beklag over Lahoz. "Ik wil niet over de scheidsrechter praten, want later zullen ze je straffen. Je kunt niet eerlijk zijn en niet zeggen wat je denkt. Ik denk dat mensen zagen wat er gebeurd is."