Reactie

Van Gaal reageert op Memphis-uitspraken: 'Of het verstandig is, is een tweede'

Van Gaal reageert op Memphis-uitspraken: 'Of het verstandig is, is een tweede'

02-12-2022 12:37 Laatste update: 12:59
5

Louis van Gaal ligt niet wakker van de uitspraken van Memphis Depay. De Oranje-vedette gaf onlangs aan dat hij liever met Steven Bergwijn naast hem speelt dan met Cody Gakpo, die volgens hem een plekje terug kan spelen. Het doet de bondscoach niet zo veel.

Memphis stond tegen Qatar weer eens in de basis bij het Nederlands elftal. De FC Barcelona-spits heeft een traject uitgestippeld bij Oranje waarmee hij wordt klaargestoomd om de volle negentig minuten te kunnen spelen in de knock-out fase van het WK in Qatar. Na afloop van de wedstrijd tegen het gastland liet hij zich uit over zijn favoriete partner in crime: Bergwijn.

Van Gaal heeft al eerder aangegeven dat spelers een mening mogen hebben, waar hij op de persconferentie een soortgelijk antwoord over gaf. "Jullie hebben een geweldige band met mijn speler. Dan kan het zijn dat hij zijn mening geeft", aldus de bondscoach, die op zijn eigen mening in het midden laat. "Of het verstandig is, is een tweede. Iedereen mag zijn eigen mening hebben en zeker in Nederland."

Welke drie we daadwerkelijk voorin gaan zien tegen de Verenigde Staten, blijft de vraag. Van Gaal gaf weinig tot niets weg over de opstelling tijdens de persconferentie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie