Live

Oranje eindigt als groepshoofd na zege tegen Qatar, volg hier reacties (gesloten)

Oranje eindigt als groepshoofd na zege tegen Qatar, volg hier reacties (gesloten)

29-11-2022 17:53 Laatste update: 19:03
1

Het Nederlands elftal staat dinsdag om 16.00 uur tegenover gastland Qatar. Oranje heeft aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor de volgende ronde, maar zal willen winnen om als eerste te eindigen in Groep A. In dit liveblog van VoetbalNieuws blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen!

Oranje begon het WK met een zwaarbevochten 2-0 overwinning op Senegal, om vervolgens op gelukkige wijze een punt over te houden aan het duel met Ecuador (1-1). Qatar is door twee nederlagen reeds uitgeschakeld en speelt alleen voor de eer. 

Bij een punt is de ploeg van bondscoach Louis van Gaal verzekerd van een plek bij de laatste zestien, terwijl een (ruime) zege in de meeste gevallen volstaat voor de groepswinst. In dat scenario wordt er geloot tegen de nummer twee van Groep B. 

Memphis Depay zal starten tegen Qatar, terwijl volgens het Algemeen Dagblad Teun Koopmeiners, Davy Klaassen én Steven Bergwijn uit de basis lijken te verdwijnen. Zij worden vervangen door achtereenvolgens Marten de Roon, Vincent Janssen en dus Memphis.

De vermoedelijke opstelling: Noppert; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind; De Roon, De Jong; Gakpo, Memphis, Janssen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!