Nieuws

Jongelingen Frimpong en Simons trots naar WK: 'Grote eer om hier te zijn'

Jongelingen Frimpong en Simons trots naar WK: 'Grote eer om hier te zijn'

15-11-2022 07:42

Het Nederlands Elftal stapt dinsdag in het vliegtuig naar het WK in Qatar. Aan boord zullen uiteraard de vaste geroutineerde namen zitten, maar ook een aantal jonge jongens die nog niet eens hun debuut hebben gemaakt. Dat geldt bijvoorbeeld voor Xavi Simons (19) en Jeremie Frimpong (21). Voor de bondscamera's vertelden ze enorm trots te zijn op hun uitverkiezing.

"Ik was aan het trainen en toen ik in de kleedkamer kwam, zag ik dat ik ineens heel veel berichtjes had", zegt Frimpong, die al maanden indruk maakt als rechtsback bij Bayer Leverkusen. De nieuwkomer werd in Amsterdam geboren, maar verhuisde in zijn vroegere jeugdjaren naar Engeland en spreekt daarom ook Engels. "Toen wist ik het zeker: ik ga naar het WK. Het is een droom. Als kind wil je niets liever dan voor je land uitkomen. Het is een grote eer om hier te zijn." 

Dat geldt zeker ook voor Xavi Simons. De jonge spelmaker kwam in de zomer over van PSG naar PSV en is één van de smaakmakers in de Eredivisie. Hij werd bekroond met een plaats in de 26-koppige selectie van Louis van Gaal. "Ik ben trots en heel erg blij", zegt hij. "Het is een mooie stap in mijn carrière. Nu is het zaak om te gaan genieten en presteren."

Frimpong was nog maar negen jaar oud toen Oranje in 2010 de WK-finale speelde, maar kan het zich nog als de dag van gisteren herinneren. "We verloren. Dat was heel zwaar voor me. Ze speelden een fantastisch toernooi. Ze hadden het af kunnen maken, maar helaas. Wij hebben nu ook een sterk team. Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren. Ik ga naar het WK, man. Dat is prachtig."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!