Reactie

Gakpo na zege in topper: 'Denk dat we toeslaan op de juiste momenten'

Gakpo na zege in topper: 'Denk dat we toeslaan op de juiste momenten'

06-11-2022 19:13 Laatste update: 20:01
1

Cody Gakpo is met 'zijn' PSV de nieuwe trotse koploper van de Eredivisie. De Eindhovenaren wonnen in een verhitte topper met 1-2 van Ajax. De 23-jarige aanvaller verzorgde de assist bij de 0-1 van Luuk de Jong en was tevreden over de prestatie van PSV.

"Het was een lastige pot, maar ik denk dat we toeslaan op de juiste momenten", zegt Gakpo tegen ESPN. "Zij waren veel aan de bal en dan leven wij van de omschakeling. Verdedigend stonden we goed en compact. We gaven weinig weg. Op het laatst werd het nog spannend. We hebben het goed gedaan als team. Alleen is het wel jammer dat we het op het einde niet definitief afmaken." PSV stond lang in de tweede helft met 0-2 voor. Een kleine tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd maakte Lorenzo Lucca nog de aansluitingstreffer, maar PSV hield stand.

Gakpo is dolblij met de samenwerking met De Jong. "Hij is een spits die ons uitstekend aanvult en goed kan aangeven wanneer we druk moeten zetten of moeten inzakken. Luuk is fantastisch in de lucht en dat zijn dingen die helpen."

Na het laatste fluitsignaal liep het nog behoorlijk uit de hand op het veld van de Johan Cruijff ArenA, toen het zoveelste opstootje van de avond ontstond. "Er komen veel emoties kijken bij wedstrijden als deze en dat wordt op een bepaalde manier geuit. Wij zijn één team, maar zij ook. Dat komt er dan allemaal uit", aldus Gakpo.