Weer puntverlies voor Liverpool: Nottingham thuis te sterk voor Van Dijk en co.

22-10-2022 15:22

Liverpool heeft voor de zoveelste keer dit seizoen averij opgelopen in de Premier League. The Reds verloren zaterdagmiddag uit bij Nottingham Forest en gaven de overwinningen op Manchester City en West Ham United zo geen goed vervolg.

De ploeg van Jürgen Klopp begon met een sterk elftal aan het duel met de Premier League-promovendus, maar rechtsback Trent-Alexander Arnold en Jordan Henderson kregen rust. In de eerste helft kreeg Liverpool via Fabio Carvalho en een sterk spelende Harvey Elliot de nodige mogelijkheden, maar tot een treffer kwam het niet.

In de tweede helft kreeg de Premier League-grootmacht al snel een tegenslag te verwerken. Het was Nottingham Forest-spits Taiwo Awoniyi die zijn ploeg in de 55ste minuut op een voorsprong zette tegen Virgil van Dijk en co. Daarna kwam Liverpool niet meer tot bijster grote kansen. In de slotfase kon Dean Henderson nog redding brengen op een kopbal van de ingevallen Alexander Arnold en in de 92ste minuut was het nogmaals Henderson die een kopbal van Van Dijk stopte. Het bleef uiteindelijk 1-0 voor Nottingham.

Door de nederlaag staat Liverpool zevende in de Premier League. De achterstand op nummer één Arsenal is inmiddels elf punten, terwijl The Gunners een wedstrijd minder hebben gespeeld.