Nieuws

'Villa heeft daags na ontslag Gerrard mogelijke opvolger al in het vizier'

'Villa heeft daags na ontslag Gerrard mogelijke opvolger al in het vizier'

21-10-2022 08:42 Laatste update: 09:55

Steven Gerrard werd donderdagavond ontslagen als manager van Aston Villa. Op Craven Cottage werd met 3-0 verloren van Fulham, wat de spreekwoordelijke druppel bleek voor het clubbestuur. Villa lijkt echter al een mogelijke opvolger voor Gerrard in het vizier te hebben, zo meldt het Britse tabloid The Times.

Het statement van de club was vrij kort en luidde: "We willen Steven bedanken voor zijn harde werk en toewijding en wensen hem het beste voor de toekomst." Gerrard verving Dean Smith in november 2021. In 31 wedstrijden in 2022 pakte hij slechts 32 punten. Ondanks dat Villa in de zomer investeerde in spelers die bij het systeem van de oud-international zouden moeten passen, kwam het nooit echt uit de verf.

"Ik weet dat ik me momenteel in een zeer moeilijke positie bevind", reageerde hijzelf na afloop. "Ik voel de frustratie van de fans. De realiteit is dat het niet goed genoeg is voor de club", waarna hij enkele uren later ontslagen werd.

Mauricio Pochettino zou daarom in beeld zijn als opvolger bij Aston Villa. Het is echter onduidelijk of de voormalige Spurs-coach geïnteresseerd zou zijn in een dergelijke uitdaging, nu de Argentijn werkloos is en bij meerdere clubs op het lijstje staat.