Nieuws

PSV herpakt zich en maakt een uitstekende indruk met klinkende zege op FC Zürich

PSV herpakt zich en maakt een uitstekende indruk met klinkende zege op FC Zürich

06-10-2022 20:37 Laatste update: 20:42

PSV heeft het Europa League-duel met FC Zürich overtuigend gewonnen. In Zwitserland wonnen de Eindhovenaren de tweede groepswedstrijd met 1-5. 

PSV speelde de eerste poulewedstrijd met 1-1 gelijk tegen FK Bodø/Glimt en dus moest er gewonnen worden van de Zwitsers kampioen. De Eindhovenaren kwamen al snel op voorsprong door een knappe goal van Yorbe Vertessen. De Belg werd weggestuurd door Armando Obispo en faalde niet: 0-1. Vertessen maakte na een kwartier spelen ook zijn tweede van de avond. 

FC Zürich bleek geen partij voor de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij. Aanvoerder Cody Gakpo besliste na iets meer dan twintig minuten spelen de wedstrijd al door de derde treffer aan te tekenen. Diezelfde Gakpo was tien minuten voor rust aangever bij de 0-4, die op naam kwam van Xavi Simons.

Na rust deed PSV het rustig aan. In de 56e minuut bracht Gakpo met een geweldig afstandschot de 0-5 op het scorebord. Na de vijfde treffer besloot Van Nistelrooij door te wisselen. De oefenmeester haalde Gakpo, Vertessen en Simons naar de kant en bracht Anwar El Ghazi, Johan Bakayoko en Guus Til binnen de lijnen. El Ghazi raakte direct de lat, maar verder werden de Eindhovenaren niet meer gevaarlijk. In de slotfase kwam FC Zürich nog op 1-5 door een goal van Jonathan Okita.