Nieuws

Streuer teleurgesteld door ontslaggolf in Eredivisie: 'Zo wordt er niks opgebouwd'

Streuer teleurgesteld door ontslaggolf in Eredivisie: 'Zo wordt er niks opgebouwd'

20-09-2022 07:15
0

Jan Streuer vindt het moeilijk te behappen dat Eredivisie-clubs tegenwoordig zo snel afscheid nemen van hun beleidsbepalers. De technisch directeur van FC Twente ziet het ontslag van directeur voetbalzaken als deel van een groter probleem in de Nederlandse voetballerij.

In gesprek met De Telegraaf blikt Streuer terug op het ontslag van De Jong. Het valt de TD van Twente op dat beleidsbepalers steeds sneller worden vervangen in de Eredivisie. "Het gaat om een beleidsfunctie, waarbij ook de lange termijn belangrijk is. Maar de technisch directeuren vliegen er tegenwoordig bijna net zo gemakkelijk uit als de trainers. Dat is natuurlijk niet goed", stelt Streuer.

Vanwege de snelle ontslaging wordt er nooit iets stabiels opgebouwd, meent Streuer. "Dan komt er weer een nieuwe directeur met zijn eigen ideeën en die gaat ander beleid inzetten. Als dat niet meteen succes oplevert, dan vliegt die er ook binnen twee jaar weer uit. Zo wordt er niks meer opgebouwd en gaat er ook veel kennis verloren. Voor deze functie geldt dat ervaring belangrijk is."

De inmiddels 71-jarige Streuer zei afgelopen zomer dat het zijn laatste seizoen zal zijn bij FC Twente, maar die woorden worden nu al enigszins ingeslikt. "Heb ik dat zo gezegd? Ik kijk wel hoe het gaat. Het belangrijkste is dat je er plezier in hebt en dat de resultaten goed zijn. Dat is allebei nog het geval, al hebben we onszelf dit seizoen wel tekortgedaan met die nederlagen tegen Volendam en Heerenveen. Ik kijk verderop in het seizoen wel wat er gaat gebeuren", besluit Streuer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie