Nieuws

Gevallen toptalent in Waalwijk: 'Ik had beter op mijn lichaam kunnen letten'

Gevallen toptalent in Waalwijk: 'Ik had beter op mijn lichaam kunnen letten'

27-08-2022 11:03

Zakkaria Bakkali leek aan het begin van zijn loopbaan een glansrijke carrière tegemoet te gaan. Inmiddels is de aanvaller na diverse buitenlandse avonturen na zijn vertrek bij PSV neergestreken bij RKC Waalwijk. De 26-jarige aanvaller denkt met weemoed terug aan de tijd van zijn grote doorbraak.

In 2013 rees de ster snel van de dribbelaar. In een elftal met onder meer Memphis Depay, Jethro Willems (19) en Jürgen Locadia (19) behoorde Bakkali steevast tot één van de uitblinkers. Hij scoorde in het voorportaal van de Champions League tegen Zulte Waregem en maakte tegen NEC als jongste speler ooit een hattrick. "Ik mis het zeker", vertelt Bakkali de NOS. "Daar was ik alleen met voetbal bezig en had ik plezier. Die tijd moet terugkomen."

Ondanks zijn potentie bleef het bij de vier treffers namens PSV. Er ontstonden strubbelingen rondom zijn in 2015 aflopende contract. "Ik voelde me wel een beetje onder druk gezet", blikt Bakkali terug. "Niet bijtekenen was niet spelen. PSV is heel lang goed voor me geweest, maar het laatste anderhalf jaar waren er problemen."

De aanvaller vertrekt in 2015 transfervrij naar Valencia en vervolgens volgt nog een hele rits aan clubs, waaronder Deportivo La Coruña, Anderlecht en Beerschot. Te overtuigen weet het voormalig toptalent nergens. "Ik had wel de focus op het voetbal, maar ik had vaak last van blessures. Bij PSV, bij Valencia en bij Anderlecht."

Bakkali verwijt zichzelf niet naar 'stabiele clubs' te zijn gegaan, maar had ook op persoonlijk vlak dingen anders aan kunnen pakken. "Ik had beter op mijn lichaam kunnen letten en me niet gek hoeven laten maken door anderen. Als je jong bent, wil iedereen iets van je. Goede mensen, maar ook verkeerde."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!