Opinie

Tagliafico laat goede indruk achter bij Bosz: 'Hij is op dat vlak vooruitgegaan'

Tagliafico laat goede indruk achter bij Bosz: 'Hij is op dat vlak vooruitgegaan'

17-08-2022 13:42

Nicolás Tagliafico maakt in zijn wittebroodsweken bij Olympique Lyon een uitstekende indruk. Les Gones-trainer Peter Bosz ziet dat dat Argentijnse linksback stappen maakt en zijn topvorm nadert.

Begin juli werd de publiekslieveling van Ajax voor vier miljoen gekocht. Inmiddels heeft hij een basisplaats veroverd onder de Nederlandse trainer. "Op fysiek vlak is hij natuurlijk vooruitgegaan", zegt Bosz op de persconferentie. "Hij kent zijn teamgenoten nu beter. We hebben zijn kwaliteiten gezien op de training en we zijn erg blij dat hij nu bij ons speelt."

Vervolgens geeft de oud-voetballer van onder meer Feyenoord aan parallellen te zien tussen de jeugdopleiding van zijn huidige werkgever en die van Ajax. "Toen ik hier kwam, vertelde de voorzitter mij over het belang van de jeugdopleiding. Ik wil ze de goede richting wijzen. Ik denk dat spelers uit de opleiding de fans van de club beter begrijpen. Iedereen wil altijd honderd procent geven, maar niet elke speler begrijpt de fans op dezelfde manier."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!