Nieuws

De Jong tevreden met overwinning: 'We begonnen wel slordig, dat moet beter'

De Jong tevreden met overwinning: 'We begonnen wel slordig, dat moet beter'

06-08-2022 22:05 Laatste update: 22:09

Luuk de Jong kijkt met een tevreden gevoel terug op het eerste duel in de Eredivisie met FC Emmen. De promovendus was niet opgewassen tegen PSV en stapte in Eindhoven met een 4-1 nederlaag van het veld. De Jong scoorde niet, maar is ervan overtuigd dat de doelpunten nog wel zullen komen. 

De Jong sprak na afloop van het duel met ESPN en gaf toe dat de Eindhovenaren niet gefocust begonnen. "Je zag het er ook een beetje aan af. We waren wat slordig af en toe, maar we pakten het goed op. Na de 1-0 werden we wat losser, maar het is jammer dat we die tegengoal kregen, dat hoeft niet." PSV treft AS Monaco op dinsdag en de meeste gedachten leken al bij de Europese wedstrijd te zijn in de openingsfase. "Iedereen weet dat je goed moet beginnen, we waren een beetje zoekende en af en toe wat slordig. We verplaatsten daarna het spel beter en kwamen tot betere aanvallen", stelt de spits.

Dankzij de vroege voorsprong kon Van Nistelrooij veel basisspelers rust geven in de tweede helft. De Jong werd pas in de blessuretijd naar de kant gehaald voor aanwinst Savinho. "Ik kreeg toch twee minuutjes? Ik voel me goed en vind het lekker om negentig minuten te spelen. Dat heb ik het afgelopen jaar gehad en het is fijn dat ik veel minuten moet maken. Als ik het merk dat ik rust nodig heb en de trainer merkt het, zullen we het erover hebben."

De spits van PSV wist het net niet te vinden, maar zal daar niet wakker van liggen. "Doodziek wil ik niet zeggen, maar je wil als spits je doelpunten maken. Ik wil in mijn spel belangrijk zijn en ik gaf ook een assist. Die doelpunten komen we", besluit De Jong. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!