Transfernieuws

'Bijzonder pikante binnenlandse overstap lonkt voor transfervrije Mertens'

'Bijzonder pikante binnenlandse overstap lonkt voor transfervrije Mertens'

02-08-2022 23:26

Dries Mertens kan volgens La Gazzetta dello Sport een bijzonder gevoelige transfer maken. De transfervrije aanvaller kan een contract ondertekenen bij Juventus.

Daarmee pakt de Italiaanse sportkrant dinsdag uit. Nu Paolo Dybala (AS Roma) en Álvaro Morata (Atlético Madrid) inmiddels De Oude Dame verlaten hebben, is de grootmacht op zoek naar een back-up voor eerste spits Dusan Vlahovic. Mertens voldoet volgens de roze sportkrant aan het geschetste profiel.

De beoogde aanwinst moet op meerdere posities inzetbaar zijn. Aan dat criterium voldoet de veelzijdige Mertens. Eerdere pogingen om Timo Werner (Chelsea), Anthony Martial (Manchester United) en Roberto Firmino (Liverpool) te contracteren mislukten. Een overstap naar de Serie A-club is pikant, aangezien de Rode Duivel bij SSC Napoli als clubicoon geldt.

Aan het negenjarige verblijf van Mertens in Napels kwam deze zomer een einde, nadat hij het niet eens wist te worden over de voorwaarden voor een nieuw contract. Naast Juventus zouden ook Valencia en Trabzonspor geïnteresseerd zijn in de kleine dribbelaar. Ook het Royal Antwerp FC van Mark van Bommel en Marc Overmars zou nadrukkelijk in de markt zijn voor hem.

Mertens

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!