Breaking news

PSV wint sensationeel voetbalgevecht van Ajax en pakt de Johan Cruijff Schaal

PSV wint sensationeel voetbalgevecht van Ajax en pakt de Johan Cruijff Schaal

30-07-2022 22:00 Laatste update: 31-07-2022 11:51
2

PSV heeft zaterdag de slag om de Johan Cruijff Schaal gewonnen. In een waanzinnig duel, waar in totaal acht keer werd gescoord, trokken de Eindhovenaren aan het langste eind tegen Ajax. Mede door een hattrick van Guus Til werd het 5-3 voor PSV, die daarmee de eerste prijs van het nieuwe seizoen pakt. Calvin Bassey kreeg in zijn debuut een rode kaart na een tackle op de enkel van Cody Gakpo. 

Ajax begon sterker aan het duel en zag recordaankoop Steven Bergwijn meteen zijn waarde bewijzen: de aanvaller kwam naar binnen en drukte fantastisch af, waarmee de Amsterdammers terecht aan de leiding gingen. PSV kreeg geen adem en had het moeilijk met de druk van Ajax, maar naarmate de helft vorderde nam deze druk af. De Eindhovenaren sloegen toe uit de eerste kans die zich aanbood: Guus Til kopte knap langs doelman Jay Gorter en de stand was gelijk. PSV mocht in de eerste helft vooral Walter Benítez danken, die twee keer kordaat reageerde op goede schoten van Kenneth Taylor. 

De gemoederen liepen hoog op bij beide ploegen en dat leidde tot enkele relletjes in de eerste helft. Op slag van rust kwam Gorter niet goed uit bij een voorzet van Cody Gakpo en kon Til zijn tweede treffer van de avond binnenkoppen. Het gebrek aan lengte in de Ajax-defensie werd pijnlijk blootgelegd door de twee momenten van Til en Ajax zocht met een achterstand de kleedkamer op. 

In het tweede bedrijf begon PSV sterk en werd er hoog druk gezet op Ajax. Na een klein uur spelen werd de gelijkmaker echter binnengeschoten door Antony. De Braziliaan rondde een fraaie aanval af met een enigszins zwak schot, maar de inzet was Benítez te machtig. Na een uur gingen Owen Wijndal en Steven Berghuis naar de kant voor Calvin Bassey en Mohamed Kudus. Aan de kant van PSV kwamen André Ramalho en Ismael Saibari binnen de lijnen voor Ki-Jana Hoever en Johan Bakayoko.

Na ruim een uur spelen besloot Armando Obispo van grote afstand op doel te schieten en Gorter kon de bal niet klemvast pakken. Gakpo maakte optimaal gebruik van de blunder en schoot de 3-2 gedecideerd binnen. Na de 4-2, waarmee Til zijn hattrick completeerde, leek Ajax dood en begraven, maar enkele minuten later wist Kudus fantastisch uit te halen en de stand tot 4-3 te brengen. Een kwartier voor tijd moest Bassey met een directe rode kaart vertrekken: de verdediger was te laat en stapte vol op de enkel van Sairabi. In de blessuretijd wist Xavi Simons nog voor de 5-3 te zorgen, waardoor PSV de eerste prijs van het seizoen te pakken heeft. 

Voor Ruud van Nistelrooy betekent het dat de eerste prijs meteen raak is bij zijn debuut als hoofdtrainer van PSV. Alfred Schreuder grijpt mis, maar PSV mag zich alvast gaan klaarstomen voor het volgende belangrijke duel: op 2 augustus wacht AS Monaco in de derde voorronde van de Champions League. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!