Wedstrijdverslag

AZ wint van de slagers van Cluj en is zo goed als zeker van groepswinst

AZ wint van de slagers van Cluj en is zo goed als zeker van groepswinst

05-11-2021 09:18

AZ is zo goed als zeker van de groepswinst in Groep D van de Conference League na een solide 2-0 overwinning op CFR Cluj. De spijkerharde tegenstander uit Roemenië trapte naar alles wat bewoog en kreeg er uiteindelijk 'slechts' twee om de oren.

Cluj kwam niet naar Alkmaar om aanvallend voetbal te spelen en speelde met vijf verdedigers, met vlak daarvoor een blok van drie middenvelders. AZ wist echter al snel een gaatje te vinden en kwam op voorsprong via Albert Gudmundsson. Die nam een voorzet met zijn arm aan en schoot vervolgens knap raak. Aangezien er geen VAR aanwezig is in de Conference League, bleef het doelpunt staan.

AZ kreeg vervolgens kansen om verder weg te lopen bij Cluj, maar liet dat na. De Roemeense tegenstander was niet vies van fysiek spel, al ging het daarin af en toe wat te ver. Denis Alibec schopte Pantelis Hatzidiakos bijna doormidden, maar ontsnapte met een gele kaart. 

Cluj mocht in de tweede helft blijven hopen op een resultaat, omdat AZ de tweede treffer maar niet wist te maken. Bijna werd het vlak voor tijd 1-1, toen Ciprian Deac de bal van afstand snoeihard op de paal pegelde. In de tegenstoot was het vervolgens Vangelis Pavlidis die de wedstrijd besliste na een lekkere assist van Jordy Clasie.

Door de overwinning kan AZ bijna niet meer naast de groepswinst grijpen in de Conference League-groep.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!