Transfernieuws

Oud-PSV'er Pereira verruilt United voor Fulham, ruim een ton naar Eindhoven

Oud-PSV'er Pereira verruilt United voor Fulham, ruim een ton naar Eindhoven

05-07-2022 23:14

Andreas Pereira verruilt Manchester United voor Fulham FC. De oud-PSV'er maakt voor vijftien miljoen euro de overstap. PSV ontvangt ruim een ton, aangezien het 1% van de transfersom gaat ontvangen. 

Dat melden transferexpert Fabrizio Romano en het Eindhovens Dagblad. Pereira tekent een driejarig contract bij Fulham met een optie tot een vierde seizoen. De deal was vorige week al in kannen en kruiken. De Braziliaan vertrok in 2012 bij het O17-elftal van PSV en arriveerde bij het O18-elftal van United. De middenvelder werd in 2015 onderdeel van de hoofdmacht van The Red Devils en werd verhuurd aan FC Granada, FC Valencia, Lazio Roma en Flamengo.

Het United-avontuur zit er na tien jaar op voor Pereira. Fulham werd het afgelopen seizoen eerste in de Championship en mag zich het komende seizoen gaan melden in de Premier League, waardoor Pereira op het hoogste niveau in Engeland actief zal blijven. Dinsdag werd ook al bekend dat Steven Bergwijn voor 32,5 miljoen euro de overstap naar Ajax maakt: PSV ontvangt van die transfersom ongeveer 1,1 miljoen euro. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!