Nieuws

Van Wonderen verrast door mogelijke opvolging Van Persie bij Heerenveen

Van Wonderen verrast door mogelijke opvolging Van Persie bij Heerenveen

13 april - 11:40

Kees van Wonderen reageert verrast op de berichten dat Robin van Persie hem mogelijk gaat opvolgen als hoofdtrainer van sc Heerenveen, did heeft hij laten weten aan de Leeuwarder Courant. Hij erkent verrast te zijn, maar ziet in Van Persie een sterke kandidaat voor de rol.

Van Wonderen, die aan het einde van het seizoen vertrekt, heeft al jaren geen contact meer met Van Persie. Niettemin meent hij dat de voormalige Oranje-ster goed voorbereid is op een dergelijke positie. "Het is een jongen die heel veel voetbalervaring heeft en heel ambitieus is. Hij is zich heel goed aan het voorbereiden op het trainersvak", merkte hij op tijdens een interview met Omrop Fryslan.

Verder waarschuwt hij voor de uitdagingen van de functie bij Heerenveen. "Heerenveen is echter geen club waarbij je als beginnende trainer alle tijd krijgt om stappen te maken. Je moet wel leveren, want anders krijg je het voor je kiezen", gaf hij aan. Hij wees erop dat hoewel de verwachtingen bij Heerenveen realistisch zijn, de club op een dunne lijn loopt wat betreft het behouden van de Eredivisie-status.

Naast Van Persie worden andere namen zoals Maurice Steijn en Rick Kruys ook genoemd als mogelijke kandidaten voor de positie, maar de definitieve keuze van de clubleiding is nog onbekend.