Nieuws

Deze Premier League-club overweegt een bod op Denzel Dumfries uit te brengen

Deze Premier League-club overweegt een bod op Denzel Dumfries uit te brengen

10 april - 20:31

Denzel Dumfries staat in de belangstelling van Aston Villa. De Premier League-club overweegt een bod uit te brengen op de rechtervleugelverdediger van Internazionale, die nog tot medio 2025 onder contract staat bij de Italiaanse club.

Aston Villa, dat op koers ligt voor Champions League-voetbal volgend seizoen, ziet in Dumfries een belangrijke versterking. Volgens Calcio Mercato heeft Villa al enkele voorbereidende stappen gezet om de Nederlander te strikken, maar ligt er nog geen concreet aanbod. Inter zou bereid zijn te onderhandelen bij een bod van minstens dertig miljoen euro, ondanks de wens om de Oranje-international langer aan zich te binden. De contractverlengingsgesprekken liepen afgelopen winter vast, waarbij Dumfries een salaris van vijf miljoen euro per jaar eiste, een bedrag dat Inter te hoog vond.

Hoewel Dumfries zelf nog geen keuze heeft gemaakt over zijn toekomst, lijkt een overstap naar Aston Villa niet zijn voorkeur te hebben. De oud-PSV’er ambieert een club die meestrijdt om de landstitel en de Champions League. Met Inter maakt hij dit seizoen nog kans op de Scudetto. Aston Villa en Tottenham Hotspur zijn momenteel in een onderlinge strijd verwikkeld om überhaupt een Champions League-ticket te bemachtigen, waarbij ook de vijfde plek in de Premier League een mogelijke route biedt door de verbeterde positie van het Engelse voetbal in de UEFA-ranking.

Internazionale overweegt momenteel zowel contractverlenging als verkoop voor Dumfries. De vraag naar een jaarsalaris van vijf miljoen euro is geweigerd, maar er si ruimte voor onderhandeling gebleken. Dumfries’ huidige salaris is 2,5 miljoen euro netto per jaar, en een aanbod gelijk aan dat van teamgenoot Federico Dimarco, vier miljoen euro netto, ligt op tafel.