Oranje Leeuwinnen beginnen EK-kwalificatie met flater in Italië

5 april - 20:09

De Oranje Leeuwinnen zijn zwak begonnen aan hun campagne in de EK-kwalificatie. Er werd een terechte 2-0 nederlaag geleden tegen Italië. Het team van bondscoach Andries Jonker kon in Cosenza geen vuist maken tegen de goed georganiseerde tegenstander.

De wedstrijd begon ongunstig voor Nederland, dat al vroeg in de wedstrijd op achterstand kwam door een goal van AS Roma-spits Valentina Giacinti in de vierde minuut. Ondanks pogingen om terug in het spel te komen, bleef Oranje slordig in de passing en wist het geen grote kansen te creëren.

In de 59e minuut verdubbelde Italië de voorsprong door een doelpunt van Agnese Bonfantini, na een voorzet van invalster Michaela Cambiaghi. De bal ging ongelukkig over doelvrouw Lize Kop in het doel, waardoor de Nederlandse dames op een 2-0 achterstand werden gezet.

Jonker probeerde het tij te keren met enkele aanvallende wissels, waaronder het inbrengen van Ajax-spits Romée Leuchter en Renate Jansen en Katja Snoeijs. Ondanks een alles-of-niets-tactiek in de slotfase, slaagde Oranje er niet in om het Italiaanse doel te vinden.

Het enige positieve aan de avond is het feit dat Oranje snel de focus kan verleggen. Komende dinsdag staat namelijk de eerste thuiswedstrijd in de EK-kwalificatie op het programma. Om 20.45 uur komt Noorwegen naar het Rat Verlegh Stadion in Breda.