Nieuws

Dit is wat Aké zegt over de lat bij Oranje en waar die gelegd kan gaan worden

Dit is wat Aké zegt over de lat bij Oranje en waar die gelegd kan gaan worden

22 maart - 07:15

Nathan Aké is van mening dat de lat bij het Nederlands elftal hoger gelegd moet worden voor het EK in Duitsland. De verdediger die veel prijzen met Manchester City pakte vindt het te vrijblijvend bij Oranje. Bondscoach Ronald Koeman kon zich vinden in die woorden.

"De afgelopen jaren hebben we vooral gezegd dat we een goede groep hebben, een leuke groep. En dat is ook zo", citeert De Telegraaf de persconferentie van Koeman en Aké. Daarin lijkt de Manchester City-verdediger de lat hoger te willen leggen. "Ik zeg niet dat we de EK-favoriet zijn. Maar het is nu wel tijd dat we van elkaar eisen en het geloof krijgen dat we voor iets kunnen vechten. We hebben veel jongens die bij hun clubs in de top spelen en altijd meedoen om de prijzen."

Koeman heeft dan ook niets te klagen over de sterkte van de selectie. "Het is duidelijk dat spelers zich ongelofelijk goed hebben ontwikkeld en dat de groep sterker is geworden. Als iedereen fit is, beschikken we over een compleet sterk elftal, want we hebben de keuze uit geweldige verdedigers en middenvelders en mits beschikbaar hebben we ook aanvallend veel kwaliteit."

De bondscoach van het Nederlands elftal heeft zijn favoriete elf dan ook al in zijn hoofd. "In principe heb je als trainer altijd een idee wat misschien je beste elf spelers zijn. Maar daar kunnen zoveel veranderingen in komen. Dat heeft met blessures te maken, fitheid, etcetera. Maar ik vind sowieso dat je altijd duidelijkheid moet scheppen richting je spelers. Dat zal ik richting het EK ook doen. Spelers moeten weten wat hun positie is en daar moet ook concurrentie in zijn. We zijn in 1988 ooit een EK gestart zonder Marco van Basten en uiteindelijk was hij een topscorer. Er kunnen heel veel dingen gebeuren, maar ik vind dat je als speler altijd wel duidelijkheid moet hebben van je trainer."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!