Nieuws

'Vrees bij Vitesse wegens nieuwe informatie KNVB, club hoopt snel op uitsluitsel'

'Vrees bij Vitesse wegens nieuwe informatie KNVB, club hoopt snel op uitsluitsel'

4 maart - 12:27 Laatste update: 12:34

Vitesse maakt zich intern zorgen vanwege 'nieuwe informatie' van de KNVB, meldt De Gelderlander. De Arnhemmers hopen snel op uitsluitsel van de bond nadat er al anderhalf jaar wordt gewacht op goedkeuring voor de overname van Coley Parry. 

Het streekblad schrijft dat de KNVB het afgelopen weekeinde een brief heeft verstuurd aan Vitesse, waarin over 'nieuwe informatie' wordt gesproken. De KNVB stelt dat het om informatie gaat 'die zeer relevant is voor de afronding van het onderzoek'. De mysterieuze beschrijving van de KNVB zorgt in het kamp van Vitesse voor meer vragen dan antwoorden.

Het Russische verleden van Vitesse achtervolgt de club nog altijd. Mocht er een financieel verband worden aangetoond tussen voormalig eigenaar Valeri Oyf en voormalig Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj, dan komt de proflicentie van Vitesse in gevaar. De Arnhemmers hopen deze week nog op uitsluitsel vanuit Zeist. Vitesse keek met vertrouwen uit naar het besluit van de licentiecommissie en dacht dat het rapport volledig was afgerond, maar mogelijk gooit de KNVB dus roet in het eten.