Nieuws

Dit is de imposante prijzenkast van Flick, de topkandidaat voor FC Barcelona

Dit is de imposante prijzenkast van Flick, de topkandidaat voor FC Barcelona

2 maart - 20:12 Laatste update: 20:41

Hansi Flick lijkt de nieuwe hoofdtrainer van FC Barcelona te worden komende zomer. Xavi heeft aangegeven de Catalanen aan het eind van het seizoen te verlaten. Flick heeft volgens de Duitse tak van Sky Sport al de eerste gesprekken gevoerd met FC Barcelona. De Duitse trainer kende een imponerende carrière bij Bayern München. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke prijzen de Duitse oefenmeester al wist te bemachtigen.

Prijzen met de nationale ploeg

Volgens het Duitse medium is Flick een van de kandidaten om aan het eind van het huidige seizoen Xavi op te volgen als eindverantwoordelijke voor de Catalaanse club. Flick begon zijn trainerscarrière bij de Duitse nationale ploeg als assistent-trainer van Joachim Löw. Bij de nationale ploeg wist hij het WK van 2014 te winnen. Daarna werd de Flick directeur sport bij de Duitse voetbalbond.

Prijzen met Bayern München

In de zomer van 2019 werd Flick de assistent van Bayern München trainer Niko Kovaç. Na diens ontslag nam hij het eind 2019 op interimbasis over als hoofdtrainer. Door de goede resultaten mocht Flick aanblijven als hoofdtrainer van Bayern München, waar zijn prijzenregen als trainer begon.

In zijn eerste seizoen wist hij met Bayern München direct beslag te leggen op de treble. Deze verkreeg hij door Paris Saint Germain te verslaan in de finale van de Champions League, de Duitse beker te winnen en kampioen van Duitsland te worden. Ook in het seizoen 2020/2021 wist Der Rekordmeister onder leiding van Flick de nodige prijzen te bemachtigen. Zo won hij de UEFA Super Cup en de Duitse Supercup.  Deze prijzenregen leverden de Duitse trainer de individuele prijs UEFA Men’s Coach of the Year op.

Op 17 april 2021 gaf Flick aan dat hij aan het eind van het seizoen zou opstappen bij Bayern München. Na die aankondiging werd hij nog wel kampioen met zijn ploeg. Vervolgens ging hij aan de slag als bondscoach van Duitsland, maar door slechte resultaten werd hij de eerste bondscoach in het 123-jarig bestaan van de Duitse bond die ontslagen werd.

Alle prijzen van Flick op een rij

2014: Wereldkampioen Duits
19/20: Duitse bekerwinnaar
19/20: Duits kampioen
19/20: Champions League Winnaar
2020: UEFA Men’s Coach of the Year
20/21: Duitse Supercup Winnaar
20/21: UEFA Super Cup Winnaar
20/21: Duits kampioen
20/21: FIFA Club World Cup winnaar

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!