Nieuws

Op deze datum speelde Twente-doelman Tyton voor het laatst een officiële wedstrijd

Op deze datum speelde Twente-doelman Tyton voor het laatst een officiële wedstrijd

2 maart - 19:32 Laatste update: 20:45

Przemyslaw Tyton staat zaterdagavond onder de lat bij FC Twente. De 37-jarige Pool is tegen Vitesse de vervanger van Lars Unnerstall. Het is opmerkelijk genoeg lang geleden dat Tyton een officiële wedstrijd speelde. VoetbalNieuws.nl vertelt je wanneer dat was!

Twente kan zaterdagavond de derde plek in de Eredivisie verstevigen. De ploeg van trainer Joseph Oosting gaat in Arnhem op jacht naar een zege, om zo de druk op nummer vier AZ op te voeren. De Alkmaarders komen later op de avond in actie tegen Sparta Rotterdam.

Laatste officiële wedstrijd Przemyslaw Tyton

Twente zal het daarin in ieder geval zonder de geblesseerde Unnerstall moeten doen, waardoor reservedoelman Tyton zijn handschoenen weer eens mag aantrekken. De laatste keer dat de Pool officiële minuten maakte, was toevallig ook tegen Vitesse. Op 1 oktober 2022 hield hij in eigen huis de nul tegen de geelzwarten: 3-0. Het is in totaal dus bijna anderhalf jaar geleden dat Tyton een officiële wedstrijd keepte.

Vitesse – FC Twente begint zaterdagavond om 20.00 uur. VoetbalNieuws.nl houdt je via Langs de Lijn op de hoogte van de belangrijkste momenten. Het daarvoor bestemde liveblog vind je hier!