Nieuws

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Slot kiest vervanger van geschorste Gimenez

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Slot kiest vervanger van geschorste Gimenez

29 februari - 09:10 Laatste update: 09:10

Feyenoord moet in de halve finales doen zonder de geschorste Santiago Gimenez. De spits mist het treffen met FC Groningen door te veel gele kaarten in het bekertoernooi. Hierdoor moet de van ziekte teruggekeerde Arne Slot noodgedwongen een aanpassing doen in zijn voorhoede. VoetbalNieuws.nl neemt de verwachte namen met je door.

Het bezoek aan Almere City (0-2) moest Slot door ziekte aan zich voorbij laten gaan. Met assistent-trainer Sipke Hulshof aan het roer liet invaller Yankuba Minteh zich met twee doelpunten gelden. Het is de vraag of de huurling zich enkele dagen na zijn heldenrol nu mag laten zien vanaf de aftrap. Zondag wacht namelijk ook de clash met koploper PSV in Eindhoven.

Wat wel een zekerheid lijkt in de basis van Feyenoord is de achterhoede. Vanwege een blessure van Justin Bijlow laat Timon Wellenreuther zich nu gelden in het doel. Centraal laat Thomas Beelen zien zich staande te kunnen houden en vormt samen met David Hancko een moeilijk te passeren verdedigend blok. Naast het duo maken Lutsharel Geertruida en Quilindschy Hartman de viermansverdediging af. In de verdediging lijkt Bart Nieuwkoop een twijfelgeval te zijn volgens het Algemeen Dagblad. Net als Slot was ook hij afgelopen week ziek en dus is het maar de vraag of hij kan spelen.

In Almere moest Calvin Stengs nog genoegen nemen met een reserverol, maar lijkt tegen FC Groningen weer te mogen starten. Naast de aanvallende middenvelder zullen Mats Wieffer en Quinten Timber staan. Als vervanger van Gimenez doet Slot naar alle waarschijnlijkheid een beroep op Ayase Ueda, die dat al enkele keren eerder bij absentie van de Mexicaan mocht doen. Na zijn zomerse overstap wist Ueda nog maar één keer het net voor Feyenoord te vinden. Vanuit de flanken zal Igor Paixão hem ondersteunen. Daarnaast is de grote vraag of Slot vast gaat houden aan Luka Ivanušec, of dat Minteh na zijn glansrol een basisplaats te pakken heeft.

Alireza Jahanbakhsh zal niet tot een van de opties op de flanken horen. De Iraniër raakte opnieuw geblesseerd en moet de halve finale aan zich voorbij laten gaan. Feyenoord had daarop al geanticipeerd en liet Leo Sauer niet meegaan met Feyenoord onder 19 in de Youth League. Hetzelfde goldt voor Givairo Read die ook niet afreisde naar München om daar te spelen tegen Bayern.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Paixão, Ueda, Ivanusec.