Nieuws

Dit zegt Marc Overmars over een eventuele terugkeer als directeur bij Ajax

Dit zegt Marc Overmars over een eventuele terugkeer als directeur bij Ajax

2 februari - 19:32 Laatste update: 26 februari - 21:45
1

Marc Overmars is door Ajax tot twee keer toe benaderd om terug te keren als technisch directeur. Dat vertelt de beleidsmaker van Royal Antwerp, die momenteel door een schorsing geen werkzaamheden mag uitvoeren, in een uitgebreid interview met de NOS. VoetbalNieuws.nl zet de woorden van Overmars voor je op een rijtje.

Waarom werd Marc Overmars twee keer benaderd om terug te keren bij Ajax?

Zowel een maand na Overmars' vertrek als na het recente ontslag van Sven Mislintat werd hij benaderd voor een terugekeer. Begin 2022 werd Overmars weggestuurd wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. "Ze zien hoe moeilijk het is om iemand te vinden. Een poppetje op dat plekje", zegt hij. "Zeker een Nederlander. Er komt veel bij zo'n functie kijken. De stress, de druk. Vind maar eens iemand die alle colonnes kan managen."

Hij vertelt anderhalf jaar niet naar de wedstrijden van Ajax hebben te kunnen kijken. "Te pijnlijk. Nu zie ik flarden. Maar hier hoef je geen hoge wiskunde voor gestudeerd te hebben. Als je één fout maakt, een tweede, een derde én je maakt verkeerde beslissingen, dan is het weg." 

Overmars kreeg na zijn vertrek steun van supporters, maar blijft met gemengde gevoelens zitten. "Ja, hoe moet ik dat nu netjes zeggen…? Karma. Karma voor het pluche, voor de duidelijkheid, niet voor de supporters en de spelers."

Wat zegt Marc Overmars over een eventuele terugkeer bij Ajax?

Een terugkeer in Amsterdam sluit hij op termijn niet uit. "Ik weet het niet. Amsterdam voelt als mijn stad. Ik koester hele mooie herinneringen aan mijn Ajax-tijd, maar mijn fysieke houdbaarheid is korter geworden. Dan ga je misschien ook andere keuzes maken in het leven."

Eind 2022 werd Overmars getroffen door een hartinfarct. Drie weken voor het gesprek met de NOS werd er nog een ICD bij hem geplaatst. "Alles kost veel energie", vertelt hij. "Ik moet veel rusten om een beetje te functioneren. Het heeft me kapotgevreten… Sorry, het is woede. Het is verdriet dat ik m'n familie heb aangedaan. Hoe het anders opgelost had kunnen worden bij Ajax. Ik vind dat het bestuur van Ajax in paniek is geraakt en daardoor gehandeld heeft. Ik wil niet in een slachtofferrol kruipen, maar ik vind dat ze me eruit geduwd hebben."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!