Nieuws

Fabrizio Romano: Spurs-interesse in Richarlison, ruildeal Bergwijn geen sprake

Fabrizio Romano: Spurs-interesse in Richarlison, ruildeal Bergwijn geen sprake

29-06-2022 10:55 Laatste update: 11:07
2

Tottenham Hotspur is serieus bezig met de komst van Everton-aanvaller Richarlison, meldt Fabrizio Romano. De Italiaanse transferspecialist rept met geen woord over een mogelijke ruildeal waarbij Steven Bergwijn betrokken is.

De situatie van Bergwijn houdt de gemoederen al weken bezig in zowel het binnen- als buitenland. Lange tijd leek Ajax de beste papieren hebben om met de vleugelaanvaller aan de haal te gaan, totdat The Telegraph dinsdag meldde dat Tottenham een ruildeal onderzocht tussen Richarlison en Bergwijn.

Die berichtgeving werd later op de dinsdag ontkracht door De Telegraaf. Wel zou het kloppen dat The Toffees geïnteresseerd zijn in Bergwijn (én hem een hoger salaris kunnen bieden dan Ajax), maar dat een ruil geen optie is. Romano meldt nu dat gesprekken tussen Richarlison en The Spurs daadwerkelijk gaande zijn, maar schrijft in zijn Tweet niets over de eventuele betrokkenheid van de Nederlander in de onderhandelingen.

De gesprekken verlopen naar wens en er wordt voortgang gemaakt op het gebied van de persoonlijke voorwaarden van Richarlison over een contract bij de Londenaren. De onderhandelingen worden deze week vervolgd. Harry Winks zou wél onderdeel moeten zijn van een eventuele ruildeal, alhoewel nog niet duidelijk is hoe de structuur van de transfer eruit komt te zien.