Nieuws

Bakayoko ziet PSV-schatkist gevuld worden: dit is de marktwaarde van de Belg

Bakayoko ziet PSV-schatkist gevuld worden: dit is de marktwaarde van de Belg

4 januari - 10:00 Laatste update: 12 februari - 22:30

Johan Bakayoko lijkt zijn laatste seizoen voor PSV te spelen. De Belg wordt al langdurig aan de Europese top gelinkt en bleef afgelopen winter desondanks de nodige interesse 'gewoon' in Eindhoven. Zelf ziet de aanvaller zijn waarde in de tientallen miljoen schieten. Maar hoeveel geld is de aanvaller van PSV eigenlijk waard? En hebben de Eindhovenaren al eens een miljoenen bod afgewezen? VoetbalNieuws zocht het voor je uit!

De inmiddels twintigjarige Bakayoko doorliep in zijn geboorteland België de jeugdopleidingen van OH Leuven, Club Brugge, Mechelen en Anderlecht, voordat PSV de aanvaller in 2019 naar Eindhoven haalde. Na te hebben gespeeld in de diverse jeugdelftallen bij PSV, volgde in februari 2022 zijn debuut in het eerste. Anderhalf jaar later en Bakayoko is uitgegroeid tot een van de sterkhouders in Eindhoven.

Wat is de transferwaarde van Bakayoko?

Hoe dik de zak met geld precies moet zijn om Bakayoko weg te halen bij PSV, is natuurlijk niet bekend. Wat wel vast staat is dat de Belgische aanvaller sinds december 2023 een transferwaarde van veertig miljoen euro vertegenwoordigd. In februari van dat jaar tekende Bakayoko nog een nieuw contract bij PSV, waardoor hij tot medio 2026 vastligt in Eindhoven. 

Hoe veel is Bakayoko volgens zichzelf waard?

In gesprek met ESPN kreeg Bakayoko halverwege februari de vraag hoe hoog hij zijn eigen waarde inschat.  "Ik vind dat echt een grappige vraag, je moet ook kijken naar wat anderen kunnen", gaf de aanvaller aan. Als hij de transfersommen van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong hoort, dan durft Bakayoko zelf ook wel een bedrag te noemen. "Ik denk dat veertig, vijftig miljoen euro wel redelijk is dan."

Welke clubs hebben interesse in Bakayoko?

In de zomer van 2023 zou Paris Saint-Germain serieuze interesse hebben in Bakayoko, waar de club uit Parijs tientallen miljoen zou willen neertellen voor de aanvaller. Het zou gaan om een bedrag van tien à vijftien miljoen euro. PSV zou destijds een vraagprijs van dertig miljoen verlangen, toen ook Burnley nog aan Bakayoko dacht.