Nieuws

Heerenveen stapt naar CAS rondom transfer: 3,1 miljoen nog niet gekregen

Heerenveen stapt naar CAS rondom transfer: 3,1 miljoen nog niet gekregen

22-11-2023 18:45

Heerenveen is naar het Internationaal Sporttribunaal gestapt voor de transfer van Chidera Ejuke. In de zomer van 2020 maakte de Nigeriaan een overstap van de Frieze club naar CSKA Moskou. Tegenwoordig is Ejuke actief voor Royal Antwerp FC.

De huidige nummer tien van de Eredivisie mist 3,1 miljoen euro van de transfer. In totaal zou CSKA Moskou twaalf miljoen euro betalen voor de buitenspeler, verspreid over vier termijnen. Drie van die vier termijnen werden gehonoreerd, maar na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne werd het laatste deel van de transactie niet meer gestort.

Daarom stapt Heerenveen nu naar het CAS. Iets wat de algemeen directeur van de club, Ferry de Haan, uitlegt op de clubwebsite. "Dat is vervelend, het is veel geld. We hebben de termijnen van Amin Sarr en Joey Veerman naar voren gehaald door dat Ejuke-verhaal. Momenteel ligt het bij het CAS. Wij zijn positief dat het goed komt, maar niemand weet hoe lang dat precies gaat duren."

Op dit moment speelt Ejuke dus bij de Belgische kampioen. In acht wedstrijden resulteerde dat nog niet in een doelpunt of assist. De Haan is niet bang of de club gelijk krijgt, hij maakt zich meer zorgen of de Friezen het geld überhaupt ooit krijgen. "Er wordt gesproken over een aantal weken of maanden. Er is voor ons geen twijfel dat we wederom in het gelijk gesteld worden. Maar tussen je gelijk krijgen en daadwerkelijk je geld krijgen, zit nog wel een verschil."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!