Nieuws

Schmidt verklaart nederlaag tegen Ajax, PSV nog zonder Madueke en Gakpo

Schmidt verklaart nederlaag tegen Ajax, PSV nog zonder Madueke en Gakpo

29-10-2021 16:14
1

PSV kan voorlopig nog niet beschikken over Cody Gakpo, Noni Madueke, Ritsu Doan en Ryan Thomas. Coach Roger Schmidt moet het tegen FC Twente, AS Monaco en Fortuna Sittard zonder het viertal stellen.

Vooral de absentie van Gakpo (enkel) en Madueke (spierblessure) is een aderlating voor PSV. De twee raakten geblesseerd in het Europa League-duel met AS Monaco. Ze ontbraken vervolgens al tijdens de Eredivisie-topper tegen Ajax. Dat gold ook voor Doan en Thomas vanwege knieklachten. De Nieuw-Zeelander ondergaat een lichte operatie om de problemen te verhelpen.

Schmidt hoopt zich tegen FC Twente te herpakken van de nederlagen tegen Ajax en Monaco. "We hebben paar dagen nodig gehad om de teleurstelling van afgelopen zondag te verwerken", zegt de Duitser op de clubsite. "Het enige dat we kunnen doen is er van leren. Dat hebben we gedaan. We hebben analyses gemaakt en gekeken waar de fouten vandaan kwamen. Het was niet goed, maar we weten dat we beter kunnen."

Volgens Schmidt moet onder meer de tactiek beter worden uitgevoerd. "Na een duidelijke nederlaag zoals die tegen Ajax moet je je altijd afvragen wat er op tactisch gebied beter moet. Naar mijn idee hebben we zondag vrijwel nooit onze eigen speelstijl laten zien. Dat is de reden dat we maar een uur tegenstand hebben kunnen bieden."

Schmidt verwacht ook tegen Twente geen gemakkelijke avond. "Ze hebben van AZ en Vitesse gewonnen en speelden gelijk tegen Ajax. Dat zegt alles. Voor aanvallend ingestelde ploegen is het lastig spelen tegen FC Twente, dat voor het doel zeer efficiënt is."