Nieuws

Dick Schreuder onder de indruk van nieuwe Ajax-assistent: 'Werd je duizelig van'

Dick Schreuder onder de indruk van nieuwe Ajax-assistent: 'Werd je duizelig van'

18-06-2022 12:36
1

Dick Schreuder is erg onder de indruk van Matthias Kaltenbach, de nieuwe assistent-trainer van Ajax. De vijftigjarige Barnevelder begrijpt goed waarom zijn broer Alfred Schreuder de 37-jarige Duitser heeft toegevoegd aan zijn staf.

De Telegraaf meldde vrijdag dat Kaltenbach aan de slag gaat bij Ajax als assistent-trainer, de Amsterdammers zullen een kleine vergoeding moeten overmaken naar Hoffenheim. Voor Dick Schreuder kwam dit niet als een verrassing, aangezien hij in Duitsland al samenwerkte met Alfred Schreuder. In april liet Dick Schreuder in een uitgebreid interview met Voetbal International al weten erg gecharmeerd te zijn van de werkwijze van Kaltenbach.

"Bij Hoffenheim liep ook een assistent-trainer, Matthias Kaltenbach, die pass-trap-oefeningen had waar je gewoon duizelig van werd. Die waren echt niet normaal, daar heb ik enorm veel van opgestoken, ik heb ze nog steeds allemaal op video", aldus de trainer van PEC Zwolle. "Joshua Brenet zei vorige week in jullie blad dat trainen onder Nagelsmann voelde alsof je naar de universiteit ging. Ik snap precies wat hij daarmee bedoelde."

Kaltenbach zal Winston Bogarde op gaan volgen bij de hoofdmacht van Ajax. De 37-jarige Duitser zal in Amsterdam een contract voor twee seizoene tekenen, met een optie voor nog een jaar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!