Transfernieuws

'Bergwijn krijg je niet voor minder dan 30 miljoen, Ajax twijfelt over Wijndal'

'Bergwijn krijg je niet voor minder dan 30 miljoen, Ajax twijfelt over Wijndal'

17-06-2022 21:35 Laatste update: 22:03
5

Ajax hoopt al lange tijd Brian BrobbeyOwen Wijndal en Steven Bergwijn vast te leggen. De Amsterdammers zijn volgens Valentijn Driessen nog niet dichterbij de komst van het drietal gekomen.

Brobbey was op huurbasis al actief in Amsterdam, maar Ajax hoopt hem deze zomer definitief terug te halen. "Volgens mij is de vraagprijs achttien miljoen euro, vind ik heel veel geld voor een speler die je voor niks hebt laten weggaan. Is wel iemand die groeipotentie heeft en het geld ook weer op kan leveren. Dat is dan een keus die je moet maken", vertelt Driessen in de Kick-Off Voetbalpodcast van De Telegraaf.

Over Wijndal is Driessen duidelijk. "Daar voel je aan alles dat Ajax niet wil. Het salaris is bekend, de transfersom is bekend, alles is bekend. Ajax heeft het geld liggen, dus als Ajax morgen AZ belt: oké, wij doen het, dan is het gebeurd. Maar ze blijven maar twijfelen, dus hij is absoluut niet eerste keus."

De komst van Bergwijn heeft misschien wel de hoogste prioriteit voor de Amsterdammers. De international maakte in de afgelopen interlandperiode weer een ijzersterke indruk bij Oranje en heeft daarmee interesse gewekt van verschillende clubs. "Er wordt nu gezegd: 25 miljoen. Maar dat komt niet van Spurs, dat bedrag. Waarom zou Spurs hem verkopen, terwijl ze weten dat ze een goudmijn in handen hebben? Die waarschijnlijk ook naar het WK gaat, die gaat spelen op het WK, die een enorm goede ontwikkeling doormaakt bij het Nederlands elftal. Dus dat is een jongen, die je volgens mij niet onder de dertig miljoen krijgt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!