Transfernieuws

'Ajax in de markt voor Moriba: voormalig Barça-talent wakkert geruchten aan'

'Ajax in de markt voor Moriba: voormalig Barça-talent wakkert geruchten aan'

16-06-2022 13:10 Laatste update: 21:00
1

De geruchtenmolen rondom Ajax draait op volle toeren. Ilaix Moriba wordt in verband gebracht met de Amsterdammers en het lijkt erop dat de RB Leipzig-middenvelder niet onwelwillend tegenover een overstap naar de Johan Cruijff Arena staat.

Moriba vertrok vorige zomer met veel bombarie bij FC Barcelona en tekende een contract bij RB Leipzig. Daar kwam de middenvelder totaal niet uit de verf, waardoor de club besloot hem in de winter te verhuren aan Valencia. Daar kwam Moriba dit seizoen tot veertien wedstrijden, waarin hij niet scoorde en ook geen assists gaf.

Na zijn verblijf bij Valencia keerde de middenvelder terug bij Leipzig en nu gaan er geruchten dat Ajax hem graag in een package-deal met Brian Brobbey naar Amsterdam wil halen. Deze transferperikelen leken eerst nergens op gebaseerd, maar nu wakkert de spelverdeler de geruchten zelf aan door reacties van Ajax-fans te liken op zijn Instagram-pagina. In deze reacties vroegen de fans hem naar Ajax te komen.

Nog steeds is het onbekend of Ajax daadwerkelijk geïnteresseerd is in de technicus. Met het vertrek van Ryan Gravenberch lijkt er wel een centrale middenvelder naar de kampioen van Nederland te moeten komen. Laat dat nou net de positie zijn van de Guinees international zijn.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!