Transfernieuws

'Ajax wil voormalig jeugdproduct terughalen: vraagprijs tien miljoen euro'

'Ajax wil voormalig jeugdproduct terughalen: vraagprijs tien miljoen euro'

10-06-2022 15:31 Laatste update: 18:22

Ajax is in de markt om Ki-Jana Hoever aan te trekken, schrijft The Athletic. Het doorgaans goed geïnformeerde medium weet dat de Amsterdammers diep in de buidel moeten tasten om de vleugelverdediger terug naar Nederland te halen.

In 2018 verliet Hoever Ajax nog om zijn geluk te gaan beproeven in de Premier League. Liverpool nam de rechtsback destijds over. Bij The Reds wist hij niet uit de verf te komen, waarna hij in 2020 werd verkocht aan Wolverhampton Wanderers. The Wolves waren dermate overtuigd van zijn kunnen dat het een kleine tien miljoen euro neertelde om hem in te lijven.

In twee jaar tijd bij de Premier League-club kwam hij niet verder dan twintig optredens. The Athletic meldt dat Wolverhampton niet ontevreden is over de ontwikkeling die de twintigjarige verdediger doormaakt, maar dat er toch wordt nagedacht over een al dan niet definitieve transfer.

Mocht het zover komen, moet Ajax volgens het voetbalplatform 10,5 miljoen euro neertellen om het product uit de jeugdopleiding terug te halen. Een huurtransfer behoort ook tot de optie. Door het vertrek van Noussair Mazraoui naar Bayern München is er een vacature op de rechtsbackpositie bij de regerend landskampioen van Nederland.