Nieuws uit Wolfsburg: Wolfsburg presenteert na twee dagen Van Bommel-opvolger

Nieuws uit Wolfsburg: Wolfsburg presenteert na twee dagen Van Bommel-opvolger

26 oktober - 18:03
Bundesliga 0 Reacties

VfL Wolfsburg heeft twee dagen na het ontslag van Mark van Bommel een nieuwe trainer gevonden. Florian Kohfeldt, voormalig trainer van Werder Bremen, heeft een contract getekend tot de zomer van 2023.

Dat meldt Wolfsburg via de officiële kanalen. Kohfeldt staat donderdag voor het eerst voor de groep. Op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen praat de nieuwe Wolfsburg-trainer voor het eerst met de media.

"We hebben de afgelopen uren veel gesprekken gevoerd en een shortlist met mogelijke kandidaten opgesteld", zo geeft directeur Marcel Schäfer aan in een eerste reactie. "We zijn er blij mee, dat we met Florian overeenstemming bereikt hebben. We zijn ervan overtuigd dat hij zich goed kan identificeren met onze speelstijl."

Kohfeldt is blij dat hij terug is in de Bundesliga. "Ik hoefde niet lang na te denken, om deze uitdaging aan te nemen. Het is een spannende uitdaging, waar ik veel zin in heb. Ik ga de korte tijd tot de volgende wedstrijd goed benutten om gesprekken te voeren om een eerste overzicht te krijgen. Er zit veel kwaliteit in deze ploeg en we gaan er samen hard werken."

Wolfsburg speelt aanstaande zaterdag de lastige uitwedstrijd bij Bayer Leverkusen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie